Höst på costa del sol

Höst på Costa del Sol

Nu är hösten här igen, vädret är grymt ostadigt. Ena stunden sol och då blir det direkt så man svettas och andra stunden är det snålblåst och duggregn.

När jag bodde i Sverige gjorde jag skämtsamt narr av medelhavsborna som gick i skinnjacka och halsduk i 15 grader och kallade det för polarvindar så fort temperaturen gick under 15. Men nu förstår jag. Vet inte om det är kroppen eller huvudet som vänjer sig och anpassar sig till ett varmare klimat. Men resultatet är att jag fryser lika mycket här som jag gjorde i Sverige.

Det är ofta kallt inomhus härnere, jag har nog aldrig frusit så mycket inomhus som jag gjort under åren i Spanien. Isoleringen är obefintlig och uppvärmningen otillräcklig.

Södra Spanien har emellertid ett par avgörande fördelar:

  • Det regnar sällan mer än en dag i sträck
  • När jag säger det regnar sällan mer än en dag i sträck menar jag att det är sällan molntäcke mer än en dag i sträck.
  • Även om det är kallt inne kan man för det mesta gå ut och värma sig i solen – alla minns väl den underbara känslan att kasta av sig tshirten i aprilsolen – det kan man göra här vintern igenom.

Det finns också trevliga saker med hösten, t.ex. är ju Ferian i Fuengirola (Feria de la Virgen del Rosario) runt 12:e oktober som drar mycket folk och aktiviteter.

För ett tag sedan köpte jag en lätt motorcykel, och trevligt nog har jag hittills kunna använda den utan någon större uppoffring. Enda är att ta på sig en skinnjacka och handskar och det kan jag faktiskt leva med.

Ha det gott allihopa, oavsett om ni myser i stugvärmen eller sitter med en öl ute på terrassen.

PS, bilden är från eltiempo, min favoritvädertjänst här.