Svensk psykolog Fuengirola

Svensk psykolog Fuengirola

Hur är det med huvudet egentligen?

Ja ibland får man anledning att fråga sig själv det. Och om det är något som man tycker är snett, vad skall man göra åt det? Gå till en psykolog? Sticka huvudet i sanden eller springa runt och veva på armarna?

Jag har provat alla sätten och som svensk måste jag nog säga att man kommer ganska långt med att sticka huvudet i sanden. Till slut är emellertid risken att man stöter på något som gör att man måste fejsa sina problem. Förresten gäller det nog oavsett vad det är för problem, en vattenläcka, att pengarna är slut, att man inte kan snacka vettigt med sin partner eller att man har fobier eller tvångstankar.

Det sämsta alternativet är nog att springa runt och veva, det enda som händer är att man hetsar upp sig själv ännu mer och att folk omkring en blir oroliga och nervösa också. Tänk dig själv en fullvuxen svensk springa omkring i Fuengirola och veva med armarna.. Nej, det går inte, förutom möjligtvis under ferian då…

Gå till psykolog då? Jo det kan faktiskt göra nytta, om man hittar en som passar och som har lite erfarenhet. Ju mer terapeuten själv har upplevt, desto lättare blir det förstås för den att sätta sig in i vad andra människor genomgår. Det är förstås också lättast om det är en svensk som har flyttat ner själv så den förstår vad man går igenom då. Svenskar som bor kvar i Sverige kan oftast inte sätta sig in i det, oavsett om de är psykologer eller inte. De tror att man bara kommer ner till en evig semester.

Det allra viktigaste när man går till psykolog är att man vet vad 17 man vill åstadkomma. Det går inte bara att gå dit och lägga sig ner på sjäslongen och ropa ”hjälp mig”.
Nej, tillsammans med psykologen bör man bestämma vad man vill jobba med och sedan hålla sig till det. Har man inte bestämt vad man vill utveckla sig inom blir det lätt att man bara sitter och pratar om besvär och elände och i längden kanske känner sig ännu sämre.

I Fuengirola finns en duktig svensk psykolog som heter Mirja Johansson. Hon jobbar väldigt fokuserat och brinner verkligen för att hennes patienter skall göra framsteg i sina liv. (Ibland kan det vara jobbigt, men så är det ju med förändringar, hellre det än en som bara sitter och hummar och frågar hur det känns…)

För den som vill förbättra sin relation finns parterapi, men ha inga illusioner, du kommer inte komma undan med att bara skylla på den andre för man har alltid en egen del i det. För den som har jobbigt i sitt liv av tillfällig art, bortgång av närstående, förlorat jobbet eller andra kriser, så kan man få ny styrka genom att gå till psykolog.
Den som är nyinflyttad till Fuengirola kanske har hemlängtan och behöver vägledning att hitta svaret inom sig till den mycket vanliga frågan stanna eller flytta hem som många ställer sig men få vill prata om.

Alla har vi våra kriser, själv är det väl lite lugnare just nu men känner jag mig själv och världen ställs man snart inför en ny. Lyckligtvis nog leder kriserna ofta till förändring och något bättre.