Varm och svettig juli i Spanien

Svettigt värre på solkusten

Herrejösses vilken värme vi haft i juli… Normalt brukar juli vara varm men trevlig och augusti nätt och jämnt uthärdlig. I år var Juli varmast någonsin. Vi hade 32-35 grader hela tiden och extrem luftfuktighet, en dag mätte vi upp 99,3%. Fukten och värmen gjorde att man började svettas bara man satt still. Helt outhärdligt.

Men det var inte bara dåligt, t.ex. var det väldigt trevligt att komma till kontoret så man fick kanske lite mer gjort där än en normal sommar. Det var inte utan att man önskade sig en omvänd semester till kalla Sverige – 15 grader och lite regn lät som en våt (!) dröm.

Och i detta bävade jag för augusti – om juli är såhär, hur skall då inte augusti bli! Men hittills har augusti börjat bra, fukten har lagt sig och härliga, friska atlantvindar har ersatt de fuktiga syd/ostliga vindarna från tidigare.

Tur också att vi haft en pool att svalka oss i. Och som vanligt under värmeböljorna hjälper det att duscha kallt en 4-5 gånger om dagen.

Sömnen blir förstås lidande – ingen i min familj gillar att sova med AC på, så det fick bli takfläkt med visst oljud (trätak som fungerar mer eller mindre som en baslåda till de normalt minimala vibrationerna takfläkten emitterar). Normalt är vi överlyckliga över vår takvåning men denna sommaren hade det varit helt ok att ha en isolerande våning till mellan oss och det solstekta yttertaket.

Nåja slut på klagomålen för nu ligger ett par fantastiska månader framför oss. September och oktober brukar vara ljuvligt ljumna och soliga med bara enstaka regndagar.